Etiketter

onsdag 2 oktober 2013

Slutreflektion Svart Drama

Vad är det för brott i din bok?
Det förekommer flera brott i boken, men alla hänger ihop. Första brottet utspelar sig i en kemisal, och det är en explosion. En lärare omkommer, Max Crona. Polisen tror att det är en olycka, att det var en slang med ett explosivt ämne som har läckt ut i salen, och att Max tänt en cigarett och allt har exploderat. Men egentligen är det ett mord.

Andra brottet är en explosion, som inträffar i samma kemisal, 20 år senare, samma dag. När polisen utreder brottet säger de att det var en olycka, men egentligen var det inte det, utan allting var planerat.

Det tredje brottet är när utredaren, Tess, är på väg hem från skolan en sen kväll. Då kommer någon som vill förhindra att hon reder ut brottet, och kastar syra på henne. Detta utreds aldrig i boken, man får aldrig reda på vem det är som har gjort det.

Sen i slutet försöker Oskar och Jackie mörda Tess och Alex genom att låsa in Tess i kemisalen på skolan, och sedan försöka få det att se ut som att det var Alex som gjorde det. Detta misslyckas dock, och Oskar hinner fly innan man fångar honom.

Vem är gärningsmannen?
Det finns flera gärningsmän i boken. Till det första brottet är det en av Maxs elever, Håkan, resten av brotten är det Oskar och Alex, förutom i det sista där Alex också är offer.

Vad är motivet?
Till det första brottet är motivet kärlek och avundsjuka. Max var tillsammans med en av sina elever, Inger, och då blev Håkan avundsjuk eftersom att han var förälskad i Inger. Oskar är Håkans son, och efter att Håkan blivit förlamad från bröstet och neråt måste Oskar ta hand om sin pappa. Det första brottet är nog för att skrämma eleverna, eftersom att man trodde att Max levde kvar som ett spöke på skolan. Då tar Tess tag i saken för att få reda på vem det var som gjorde det, eftersom att hon vet att det inte var något spöke som gjort det, och att det inte var en olycka. Då blir Oskar rädd, och försöker mörda Tess så att hon inte kommer på vem det var, och för att han inte vill att Håkan ska råka ut i trubbel för det han gjorde för 20 år sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar